ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXI

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

21-018

Дата реєстрації:

22.02.2022

Проголосовано:

22.02.2022 11:22:12

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    23
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 21-018



ПРОЄКТ

МАРКІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА



ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ



ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ ДВАДЦЯТЬ ПЕРША СЕСІЯ



(позачергова)



Р І Ш Е Н Н Я



22 лютого 2022 року смт Марківка № 21-18/2022



Про прийняття до відома звіту про виконання Програми реалізації культурно-масових заходів на території Марківської селищної ради на 2021 рік



Керуючись Законом України «Про культуру», на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до клопотання відділу культури, національностей, релігій та туризму Марківської селищної ради Луганської області, Марківська селищна рада



вирішила:




  1. Прийняти до відома звіт про виконання Програми реалізації культурно-масових заходів на території Марківської селищної ради на 2021 рік (додається).

  2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань освіти, культури, молоді, фізкультури і спорту, охорони здоров’я та соціального захисту населення.



Селищний голова Ігор ДЗЮБА



Додаток до рішення сесії



Марківської селищної ради



від 22.02.2022 року № 21-18/2022



ЗВІТ



про виконання Програми реалізації культурно-масових заходів



на території Марківської селищної ради за 2021 рік



Програма реалізації культурно-масових заходів на території Марківської селищної ради на 2021 рік (далі – Програма) була розроблена на підставі Законів України «Про культуру», «Про місцеве самоврядування в Україні» відповідно до Конституції України, Закону України «Основи законодавства України про культуру», статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пункту 6 статті 91 Бюджетного кодексу України.



Загальний запланований обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, – 196529,00 грн., у тому числі з місцевого бюджету – 196529,00 грн.



Програма стала основою для раціонального використання фінансових ресурсів відповідно до визначених цілей і завдань культурного розвитку громади, яких фактично на заходи Програми у 2021 році було використано 196529,00 грн.



У ході реалізації завдань Програми здійснювалося сприяння реалізації творчого потенціалу населення громади, створення умов для творчої діяльності в різних сферах суспільного життя; формування моральної, духовної культури населення на кращих зразках українського та світового мистецтва; виявлення обдарованої молоді; створення умов для проведення соціально-важливих культурно-мистецьких заходів.



Завдяки здійсненим заходам було досягнуто мету Програми: забезпечення рівності прав і можливостей громадян у створенні, використанні та поширенні культурних цінностей, збереження і примноження культурних надбань, створення умов для творчого розвитку особистостей; вдосконалення реалізації державної політики в сфері культури, збереження та розвиток існуючої мережі закладів культури, підвищення ролі закладів культури в соціально-культурному житті; створення умов для функціонування базової мережі закладів культури місцевого рівня, надання якісних культурних послуг для всіх верств населення; відродження українських звичаїв та збереження культурних традицій краю; створення умов для розвитку самодіяльної народної творчості у Марківській селищній раді.



Загалом Програмою було передбачено двадцять один основний захід. У межах запланованого вісімнадцятьма фактично діючими клубними закладами, історичним музеєм, школою мистецтв та публічною бібліотекою, що підпорядковані відділу культури, національностей, релігій та туризму Марківської селищної ради, організовано та проведено 755 культурно-мистецьких заходів (серед яких 20 виставок творів мистецтва; 85 концертів аматорських колективів, 472 культурно-освітніх та розважальних заходи і 178 суспільних та інших) із залученням 88834 глядачів.



З огляду на карантинні обмеження у 2021 році формат заходів було інтегровано, а кількість учасників (за рекомендацією Управління культури, національностей та релігій Луганської ОДА визначено шляхом підрахування кількості переглядів онлайн майстер-класів, акцій, концертних привітань, інформативних відеороликів, віртуальних виставок тощо).



Виконання Програми дало можливість забезпечити організаційну та фінансову підтримку діяльності закладів культури у напрямку реалізації соціально-важливих проєктів; здійснювати роботу із забезпечення доступності культурних послуг для різних верств населення громади; підвищити рівень культурного обслуговування населення; задовольняти творчі потреби громадян, їх естетичне виховання, розвиток, збагачення духовного потенціалу через проведення масових, концертних і культурологічних заходів у Марківській селищній раді.