ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXI

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

21-017

Дата реєстрації:

22.02.2022

Проголосовано:

22.02.2022 11:20:14

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    23
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 21-017



ПРОЄКТ

МАРКІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА



ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ



ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ ДВАДЦЯТЬ ПЕРША СЕСІЯ



(позачергова)



Р І Ш Е Н Н Я



22 лютого 2022 року смт Марківка № 21-17/2022



Про прийняття до відома звіту про виконання Програми розвитку культури Марківської селищної ради на 2020-2021 роки за 2021 рік



Керуючись Законом України «Про культуру», на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до клопотання відділу культури, національностей, релігій та туризму Марківської селищної ради Луганської області, Марківська селищна рада



вирішила:




  1. Прийняти до відома звіт про виконання Програми розвитку культури Марківської селищної ради на 2020-2021 роки за 2021 рік (додається).

    Додатки на 3 арк.

  2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань освіти, культури, молоді, фізкультури і спорту, охорони здоров’я та соціального захисту населення.



Селищний голова Ігор ДЗЮБА



Додаток до рішення сесії



Марківської селищної ради



від 22.02.2022 року № 21-17/2022



ЗВІТ



про виконання Програми розвитку культури



Марківської селищної ради на 2020-2021 роки



за 2021 рік



Програму розвитку культури Марківської селищної ради на 2020-2021 роки (далі – Програма) розроблено на підставі Законів України «Про культуру», «Про місцеве самоврядування в Україні» відповідно до Конституції України, Закону України «Основи законодавства України про культуру», статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пункту 6 статті 91 Бюджетного кодексу України.



Програмою передбачено забезпечення збереження існуючої базової мережі закладів культури, недопущення закриття та перепрофілювання клубних закладів Марківської селищної ради, що здійснювалося протягом звітного періоду.



Програма стала основою для раціонального використання фінансових ресурсів, відповідно до визначених цілей і завдань культурного розвитку громади.



Згідно з Програмою у 2021 році профінансовано наступні заходи:



Матеріально технічне забезпечення закладів культури.



У 2021 році було здійснено придбання матеріалів для поточних ремонтів приміщень закладів культури на суму 181469,00 грн.;



Здійснено капітальний ремонт водопостачання Марківської школи мистецтв (з виготовленням проектно-кошторисної документації та встановленням гідранта) – 97160,00 грн;



Виготовлено проектно-кошторисну документацію на здійснення капітального ремонту будівлі Комунального закладу «Марківський селищний будинок культури» Марківської селищної ради – 55098,00 грн;



Придбання предметів, матеріалів, обладнання, (в тому числі драйверів та динаміків) – 39756,00 грн.



Участь закладів культури у проектах за рахунок коштів бюджету участі в Марківській ОТГ – 92271,17 грн. (у проектах взяли участь наступні заклади культури: Просянський сільський клуб та Бондарівський сільський будинок культури).



Відповідно до названого заходу Програми для читачів Марківської публічної бібліотеки у звітному періоді оформлено передплату періодичних видань на суму 19991,00 грн.



Охорона та популяризація об’єктів культурної спадщини Марківської селищної ради.



У звітному періоді відділ культури Марківської селищної ради з метою популяризації позитивного іміджу громади продовжив роботу з промоції офіційної символіки та бренду Марківщини.



На придбання Прапору Марківської селищної ради, виготовлення сувенірної продукції про Марківщину та її туристичні маршрути – 18630,00 грн. Сувенірна брендована продукція поширювалась серед мешканців громади та гостей.



У межах розділу «Розвиток та збереження української культури та культурних традицій краю» профінансовано участь закладів культури Макрівської селищної ради у Всеукраїнських, обласних культурно-мистецьких заходах у сумі – 45000,00 грн.



Переможцем проєкту культурних обмінів між Львівською та Луганською областями, на реалізацію яких виділяються кошти із обласного бюджету, оголошено у червні 2021 року Бондарівський сільський будинок культури. Проєкт «Єдність і співтворчість – новий вектор культурного розвитку громади». Для виконання заходів проєкту у межах Програми із обласного бюджету виділено асигнування в сумі 21390,00 грн. з місцевого – 10200,00 грн.



Недостатність фінансування сфери культури Марківщини негативно позначається на діяльності закладів культури, гальмує процес підтримки народної творчості, не дозволяє повною мірою реалізувати план зміцнення матеріально-технічної бази закладів культури. Програма спрямована частково вирішити проблему незадовільного стану матеріально-технічної бази закладів культури громади, покращити рівень творчої майстерності працівників культури, підвищити рівень надання культурно-освітніх послуг.



У ході реалізації Програми виконувалися її завдання:



- проведення поточних ремонтів закладів культури громади;



- забезпечення закладів культури обладнанням, технічною апаратурою, тощо;



- забезпечення належних умов для розвитку української культури та культурних традицій краю;



- виявлення обдарованої молоді;



- створення та розвиток нових осередків народної творчості, творчих самодіяльних колективів;



- популяризація культурних надбань та духовних цінностей шляхом проведення культурно – мистецьких акцій, масових культурно-освітніх заходів.



Завдяки здійсненим заходам у 2021 році було досягнуто мети Програми, а саме: підвищення рівня матеріально-технічної бази закладів культури, формування доступної та якісної системи задоволення культурних потреб, що відповідає вимогам сучасного суспільства, покращення надання культурно-освітніх послуг різним категоріям населення громади.